Info

Inleiding: 

Studio Zuurveld is een ontwerpstudio opgezet door R. Zuurveld. Een kunstenaar/ ontwerper met ervaring en een professionele kijk op DTP. Wij verkopen schilderijen maar werken vooral aan projecten samen met bedrijven en particulier. Denk aan Kunst voor kantoor, muurbeschildering, DTP en staan open voor de volgende uitdaging. 

R. Zuurveld: 

In mijn ontwerp focus ik me op het vast leggen van het hedendaagse met een morderne tint. Ik hou van lijnen en beweging maar ook van klassieke kunst. Ik zie graag aan een kunstwerk dat de artiest kan tekenen. Ik wil graag inspireren en ben mijn eigen grootste criticus. Dit zorgt ervoor dat ik altijd beter wil en bijna altijd mijn laatste werk mijn mooiste werk vind. Er is altijd wel iets nieuws dat ik opmerk.  

Visie: 

Wij willen graag inspireren en vastleggen. Onze ontwerpen zijn toekomstige museum stukken. Een digitaal kunststuk of een fysiek schilderij is bij ons uniek en exclusief. Wij blijven exclusief.  

NFT:

NFT betekent Non Fungible token, in het Nederlands is dit een niet vervangbare token. Een NFT wordt gezien als de registratie van het eigendom van een digitaal object op een blockchain. Deze tokens zijn ‘niet vervangbaar’ omdat ze een uniek object vertegenwoordigen, maar ook omdat de token zelf uniek is.

Het is het 'niet-vervangbare' deel dat er echt toe doet voor de potentiële waarde van NFT's, aangezien niet-vervangbaar betekent dat elke NFT een andere identiteit heeft en niet zomaar kan worden ingewisseld voor een andere. Dat is een groot verschil met bitcoin of de euro. De ene bitcoin is precies zoals de andere, net zoals de ene euro precies hetzelfde is als de andere, dus het maakt niet uit welke euro je bezit. NFT's zijn daarentegen allemaal verschillende 'objecten'.

Tokens als eigendomsbewijs

Vanuit het oogpunt van de investeerder kun je het NFT-concept zien als een nieuw concept van eigendom. Met een beetje verbeelding kan dit toegepast worden op alle eigendomsrechten, kunst en financiële instrumenten tot het bezit van een woning.

Nu al worden er concerttickets verkocht via NFT’s. Deze kunnen niet vervalst worden en niet meer met hoge gages worden doorverkocht.

Er zijn veel praktische mogelijkheden om het NFT-concept op los te laten. Maar ze worden ook steeds meer gezien als een belegging.

Een korte geschiedenis:

  • 2017: NFT's krijgen voor het eerst brede publieke aandacht met CryptoKitties, een spel waarin gebruikers digitale katten fokken en verhandelen.
  • 2018: Er werden platforms gebouwd om NFT's te kopen en te verkopen, denk aan SuperRare, OpenSea, Rarible en Nifty Gateway.
  • 2019: Grote merken zoals de Formule 1 en Nike willen iets met NFT doen.
  • 2020: De markt voor NFT's verdrievoudigt in omvang, tot meer dan 200 miljoen euro.

Wat bepaalt de waarde van NFT

Het moge duidelijk zijn, NFT kan heel veel verschillende dingen vertegenwoordigen. Maar wat is dan de waarde van een NFT? Objectief gezien is een videoclip van een LeBron James dunk geen 208.000 dollar waard. Een cartoon van een kat is geen 100.000 dollar waard. En een selfie van Lindsey Lohan is ook geen 59.000 dollar waard. Maar datzelfde kan gezegd worden van Pokémonkaarten, die eigenlijk alleen maar bestaan uit inkt en papier. Zoals de meeste dingen, wordt de waarde van NFT bepaald door extrinsieke factoren, en nauwelijks door intrinsieke.

  1. Authenticiteit: Voor fysieke verzamelobjecten zijn tal van manieren om de authenticiteit te bevestigen, maar zelfs taxateurs zitten er vaak naast. De echtheid van een NFT is vastgelegd op de blockchain.
  2. Schaarste: Veel NFT’s zijn in beperkte oplage gemaakt, of er is er zelfs maar één van.
  3. Verzenden: NFT’s kunnen met een druk op de knop verkocht worden, aan iedereen op de wereld. De transactie kan binnen een paar tellen geregeld worden. Dit betekent dat in potentie iedereen op de hele wereld je klant kan zijn. Dat wordt al wat moeilijker met fysieke verzamelobjecten.
  4. Onveranderlijk: de code en metadata van de NFT kunnen niet worden gewijzigd, waardoor het een permanent karakter krijgt.
  5. Nut: Sommige NFT's kunnen functionele doeleinden dienen, inkomsten genereren of worden ingewisseld voor fysieke activa zoals een concertticket.

Handel in NFT

NFT’s worden door veel investeerders ook gezien als een investering in de toekomst, los van een eventuele prijsstijging van de asset zelf. Als die groei doorzet, dan is het onvermijdelijk dat NFT integreert met de echte wereld.

Maar er is nog een manier om blootstelling te krijgen aan het NFT-ecosysteem, zonder een NFT te hoeven kopen. NFT’s worden aangeboden op verschillende marktplaatsen en deze hebben allemaal een eigen cryptocurrency. Deze worden governance tokens genoemd.

Houders van deze tokens van NFT-gerelateerde platforms zullen uiteindelijk aanspraak maken op vergoedingen van de platforms die ze beheren. Er zijn verschillende marktplaatsen die al zo’n liquiditeitsprogramma hebben.

De waarde van deze tokens wordt (naast hype) bepaald door de inkomstenvergoedingen, de invloed die een tokenhouder heeft op het bestuur van het platform en het potentieel van het platform om in de toekomst extra inkomsten te genereren. Dat valt en staat met de populariteit van de NFT’s op die platformen. Welke NFT in waarde zal stijgen of dalen zal grotendeels een gok blijven. Maar die marktplaatsen, of platformen, spinnen garen bij de populariteit van NFT’s en niet of er winst of verlies op wordt gemaakt.

Bron : https://btcdirect.eu/